Víza do Indie
Platila jsem asi 10dni dozadu klasickou Visa kartou a vybrala jsem Ajax bank nebo jak se to jmenovalo a v pohode
Ahoj, měl bych dotaz ohledně přestupu na letišti Delhi Indira Gandhi Intl. Přiletím z Vídně, mám zde cca 2hod na přestup dále do Colomba. Je třeba řešit nějaká tranzitní víza, nebo něco podobného?
Děkuji.
becks23 napsal(a):Ahoj, měl bych dotaz ohledně přestupu na letišti Delhi Indira Gandhi Intl. Přiletím z Vídně, mám zde cca 2hod na přestup dále do Colomba. Je třeba řešit nějaká tranzitní víza, nebo něco podobného?
Děkuji.
Pokud je vše na jedné letence, tak netřeba.
sevas borci. Vie niekto, ako je to aktuálne s e-visa? Dočítal som sa, že to predĺžili na 60 dní čo je bájo, no mám pár doplnkových :
- Ide to už normálne zaplatiť, či im stále štrajkuje platobná brána?
- je možné požiadať o e-visa hromadne, tz. vyklikať tam napr. tri osoby a zaplatiť jednorázovo 3x50€ + 2,5% ?
Riešil to teraz niekedy niekto? Vďaka vopred za odpoveď!
Mně minulý týden brána nestávkovala, 60 dní to opravdu je, taky 2 vstupy oproti dřívějšku. Možnosti hromadného podání jsem si teda nevšiml.
J0x napsal(a):Jox: Díky, že si sa podelil ! Tak to už snáď vychytali, čož je superdobre nakoľko to čoskoro musím riešiť ;)Mně minulý týden brána nestávkovala, 60 dní to opravdu je, taky 2 vstupy oproti dřívějšku. Možnosti hromadného podání jsem si teda nevšiml.
Zdravím, mám 2 dotazy: 1. je 8200 za letenku do Dillí na Vánoce dobrá cena? :) 2. Nedávno Indové "vylepšili" dotazník k e-vízům mj. o otázku: Have you ever been arrested/ prosecuted/ convicted by Court of Law of any country? Jde mi o slovo prosecuted; řekněme, že má člen výpravy problém s nějakým správním deliktem a věc ještě není definitivně uzavřená. Máte někdo zkušenost s žádostí o e-visa a kladnou odpovědí na tuto otázku?
Jestli to je opravdu správní delikt tj. přestupek, tak to jistě Indy nezajímá:
https://iuridictum.pecina.cz/w/S...%AD_delikt
Jestli je u soudu za trestný čin, tak to by je zajímalo, ale pochybuju, že to nějak ověřují. Na kladnou odpověď bude jistě zamítnutí, když zamítnou i žádost, kde chybí nějaká nepodstatná věc jako adresa v Indii. Těžko najdeš někoho, kdo by měl takovou zkušenost.V Indii je takovej bordel ze prestupek v CR nikdo resit nebude - systemove to urcite propojene neni - napsal bych ze all green.. :)
Nevíte někdo, jak moc předem se dá žádat na ambasádě o vízum? Slyšel jsem, že prý snad jen měsíc před odletem, což je trochu problém, pokud člověk nemá druhý pas a v rámci toho měsíce pas potřebuje i na jinou cestu.
J0x napsal(a):Nevíte někdo, jak moc předem se dá žádat na ambasádě o vízum? Slyšel jsem, že prý snad jen měsíc před odletem, což je trochu problém, pokud člověk nemá druhý pas a v rámci toho měsíce pas potřebuje i na jinou cestu.
Na jejich strankach je telefonni cislo, neni nic jednodussiho, nez si tam zavolat. Pripadne vyresit zminovana e-viza.
O 1 měsíci se píše i na dobře informovaném webu https://nacaj.cz/indie/turistick...-do-indie/
Pokud jedeš do Indie na déle než 60 dní, že nestačí e-vízum, a nejsi v rámci posledního měsíce před cestou 1 týden v ČR, udělej si druhý pas. Ten se může ještě hodit i z jiných důvodů.Mesic pred odletem je BS - ja ted litam standardne na e-viza, nicmene dokud jsem jezdil na klasicke, tak sem pro vizum vzdycky musel na ambasadu - dopoledne maji hodiny pro submission visa applications (najdi si na strankach ambasady) a pak je vzdy jedna hodina za den, kdy si viza vyzvednes - standardne to trva 5 pracovnich dnu - tnz. pokud tam das vsechny papiry v pondeli dopoledne, dalsi tyden mezi 4-5h odpo si je vyzvedavas.. Vzdycky po me chteli zpatecni letenku + hromadu picovin (ale byli to business viza / work permit) - pokud ti jediny papir bude chybet, musis tam znova.. Parkrat se mi stalo ze jsem to podal v patek a za tyden v sobotu sem odlital, takze jediny mozny den na vyzvednuti byl den pred odletem - pamatuju si na ten adrenalin kdyz pak byla v Praze zacpa, ja musel zaparkovat na Malostranske a bezet na letnou, abych to stihl (a stihl jsem to asi o 3 min) :D
Kazdopadne pas zustava tech 5 pracovnich dnu na ambasade..
Pro srovnani - e-vizum (business) mi zabralo cca 30min prace (15min vyplneni dotazniku + 15min lehka prace s photoshopem, protoze mi akorat dosly vizitky, tak sem musel improvizovat - to samozrejme pro turisticke vizum nebudes potrebovat)..
Neřeším to pro sebe, sám budu mít evisa. To o měsíci prý říkali na ambasádě, jenže to byl nějaký záskok a pokud jde o indickou byrokracii, radši si všechno ověřím. Žádost stejně napoprvé nevyšla kvůli fotce - pozadí nebylo dost bílé. 😂😂 Na webu ambasády jsou dost struční - i na webu slovenské toho píšou víc (ale ne dost), jak jsem posléze zjistil... Na nějakém vládním webu jsem našel dost komickou tabulku se všemi vízy a sloupec pro dokumenty k turistickému byl dokonce proškrtnutý! 😂 Asi tam budu muset zavolat, ale stejně z toho mám pocit, že mi může nakecat kdokoli cokoli, ale realita může býtmalinko jiná... samozřejmě v neprospěch žadatele...
2Sara: Kdybych si myslel, že evisa v pohodě projdou, tak už o ně dávno žádám. 😉
Druhý pas se bude řešit, ale pochybuju, že se to do konce měsíce stihne. Na zu ambasádu bych zajel jako doprovod, ale nezbývá mi dovolená - je potřeba na cestování. 😉
J0x napsal(a):2Sara: Kdybych si myslel, že evisa v pohodě projdou, tak už o ně dávno žádám. 😉
*Sarah, kdyz uz.
Vzdycky je lepsi, nez spekulovat nad tim, jestli tam je nebo neni nekdo dostatecne kompetentni, vytocit cislo a zavolat. Necekala bych, ze ambasada zeme, ktera ma ve vsem akorat tak chaos, bude mit veci poctive nalajnovane v tabulkach. :)
Sarah napsal(a):Sarah omlouvám se za nedoklep, psal jsem to na mobilu. A díky za rady, ale příště se už neobtěžuj. 😉*Sarah, kdyz uz.
Vzdycky je lepsi, nez spekulovat nad tim, jestli tam je nebo neni nekdo dostatecne kompetentni, vytocit cislo a zavolat. Necekala bych, ze ambasada zeme, ktera ma ve vsem akorat tak chaos, bude mit veci poctive nalajnovane v tabulkach. :)
Právě jsem přestal chápat, jak jsem vůbec kdy mohl dostat evisa - na stránce je v popisu fotky napsáno "without spectacles", čehož jsem si už 2x nevšiml a žádost stejně vždy prošla...
Dnes mě Indové mile překvapili - po asi 19 hodinách jsem dostal ETA a s placením taky nebyl problém. Tak jsem jim za odměnu vyplnil dotazník = zkritizoval formulář a instrukce k němu. 😂
Ahoj, prosim o radu zda lze vizum poresit i z jine zeme nez je ČR. Predstava je z Íránu. Děkuji
Máte prosím někdo nějakou lepší představu, co by mohla znamenat věta "Application Status :- Visa processed."? Mně z toho vychází, že prostě dokončili ten proces, ale s jakým výsledkem, to se dozvím, až když se stavím na ambasádě pro pas. Mně by se ale docela hodilo vědět hned, jak žádost o vízum dopadla. :) A poprosil bych všechny sarahpodobné, aby mi neradili zavolat na ambasádu, s místním hotentotem už jsem mluvil, nevím přesně, co mi říkal, ale prý mám zavolat odpoledne (snad tam odpoledne bývá někdo, komu je rozumět? :-D).
Ty jsi nedělal e-visa? Moje schválení víza začíná:
Dear MICHAL,
Your application for Indian e-Visa has been processed with following result
Application ID :- I0123456789
Passport Number :- 123456
Application Status :- Granted